16 Ağustos 2017 Çarşamba bugün dernek başkanımız İ. Serdar Demirbilek, üyelerimiz Kemal Taşhan, Burak Goksoy, Emre Kösali ile birlikte Ankara’da Ekonomi Bakan Yardımcımız Fatih Metin Bey’i ziyaret ettik. Ziyarette kendilerine Dış Ticaret Merkezi projemize ve detaylarını anlattık. Projenin ülkenin ihtiyacı olan bir soruna parmak bastığını, verebilecekleri her türlü destek için yanımızda olduklarını belirten sayın bakan yardımcımız, konu ile ilgili olarak her türlü yardımı sağlayacağını belirtti. Ayrıca sayın bakanımız, konu ile ilgili Anlaşmalar Genel Müdürlüğü şube müdürü Sayın Ergüç Ülker ile görüşmemizi sağladı.
Sayın Ergüç Ülker ile yaptığımız görüşmede, proje ile yapılacak olan işlerin detayları Ekonomi Bakanlığının projeye sağlayacağı destek ve proje katılımcısı işletmelere sağlanacak destekler ile ilgili detaylı görüşme yaptık.
Devletin yatırım planladığımız bölgeleri ile ilgili planlamaların, üyelerimizin dikkat etmesi gereken noktaları ve ülkeler ile ilgili Detay bilgileri paylaştık. Ergüç Bey konu ile ilgili bilgisi ve uzmanlığı ile şahsen ve bakanlık olarak projemizin ve Derneğimizin yanında olduklarını belirterek, projemizin ne kadar önemli olduğunu ve örnek bir proje olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanlığının ihracat yapmak isteyen tüm üye işletmelerimize destek vereceğini belirterek kendisine ulaşmamızı yeterli olacağını belirtti
Konu ile ilgili olarak, gerek sayın bakan yardımcımıza, gerekse Sayın Şube Müdürümüze teşekkürü bir borç biliriz.
Saygılarımızla